Obvestilo: Corona in zamuda dobave preje

Zaradi nepredvidljivih situacij v prihodnosti sem se odločila, da bom imela na zalogi večje količine preje. Zaradi Corone pa se je izdelava v tovarni podaljšala. Trenutno je preja, po petih (dolgih 🙂 ) tednih, v dostavi in bo predvidoma v enem do dveh tednih pri meni. Takrat bo tudi možno dobiti vse izdelke, ki zdaj bodisi niso na zalogi ali pa so možni le prek prednaročila. Predvidoma v avgustu pa bo možno tudi meni kupiti reciklirano t-shirt prejo in XXL lace reciklirano prejo podjetja Retwisst.

Se sprašuješ zakaj sploh Retwisst preja? Ta preja me je naravnost navdušila. Spodaj si lahko prebereš tudi nekaj malega o njej in nedvomno bo tudi tebe navdušila! 🙂

Retwisst preja

Z uporabo njihove reciklirane preje prihranimo 5.2 m² zemlje, kar 1838 litrov vode in 364 ur moči ter toliko izpusta C02, kot če bi vozili avto s 140 km/h.

 

Retwisst - kvackanine.si
(vir: retwisst.com)

Proces izdelave reciklirane t-shirt preje

 

Podjetje uporablja le ostanke tekstila, ki ostanejo ob izdelavi oblačil in niso kemično obdelani. Ko jih dobijo, jih razsortirajo in razdelijo glede na kvaliteto in debelino. Ker delajo z ostanki oblačil oziroma tekstila so vezani na to, kar dobijo. Tako se odtenki barve glede na sezono (pomlad, poletje, jesen, zima) in na trenutne stile v modi, razlikujejo, ker vsaka tkanina drugače vpije barvo. T-shirt preja je odlična za izdelavo košar, preprog, torb, itd.

 

 

Jaz komaj čakam! Kaj pa ti?

 

Do takrat pa bodi lepo,

Katja – KVAČKANINE.

Leave a comment

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Prejšnji zapis

Pogosta vprašanja

Naslednji zapis

Nova preja je tu!