Prednosti reciklirane preje

Katja Kodra08/09/2020

Se sprašuješ zakaj sploh Retwisst preja? Ta preja me je naravnost navdušila. Spodaj si lahko prebereš tudi nekaj malega o njej in nedvomno bo tudi tebe navdušila! 🙂

 

Največja prednost reciklirane preje je ta, da je reciklirana. Kako preprosto, kajne? Torej, preja iz katere so skvačkani izdelki KVAČKANINE. so dejansko ostanki oblačil, ki nastanejo pri proizvodnji oblačil. Tako za izdelke KVAČKANINE. ni bilo uporabljenih novih materialov.

Z uporabo  reciklirane preje prihranimo 5.2 m² zemlje, kar 1838 litrov vode in 364 ur moči ter toliko izpusta C02, kot če bi vozili avto s 140 km/h. To pa ni kar tako, kajne?

Retwisst - kvackanine.si
Retwisst – kvackanine.si

 

 

Podjetje uporablja le ostanke tekstila, ki ostanejo ob izdelavi oblačil in niso kemično obdelani. Ko jih dobijo, jih razsortirajo in razdelijo glede na kvaliteto in debelino. Ker delajo z ostanki oblačil oziroma tekstila so vezani na to, kar dobijo. Tako se odtenki barve glede na sezono (pomlad, poletje, jesen, zima) in na trenutne stile v modi, razlikujejo, ker vsaka tkanina drugače vpije barvo. T-shirt preja je odlična za izdelavo košar, preprog, torb, itd.

 

 

Leave a Reply

Prev Post

Nazaj v šolo - Septemberski top izdelek znižan!

Next Post

Kvačkarice, pozor! :)

%d bloggers like this: