Reciklirana T-shirt preja – zeleni odtenki (št. 26/1, 30 – 34)

7.20

V eni klopki je okrog 130 metrov preje in tehta od 650 g do 1kg, odvisno od debeline preje. Priporočene kvačke so od 8 do 12mm (sama uporabljam tudi 6 in 7). Priporočene pletilke so od 10 do 25 mm.

 

Z eno prejo lahko nakvačkamo približno 40×40 cm2 veliko odejico. Odlična je za izdelavo košar, preprog, torb ipd.

 

Sestava:

  • 90% bombaža;
  • 10% elastana.

 

Mnenja strank:

“Preizkusila sem kar nekaj prej in najbolj me je prepričala vaša reciklirana t-shirt preja.” (Marja)

“Ful mi je fajn. Prava debelina, elastičnost… pa barva! ” (Janja)

 

Zaradi razlik med zasloni lahko pride do odstopanj med realno barvo preje in slikami. V želji, da res dobiš tisto kar si želiš sem naredila barvno paleto, ki ti bo olajšala nakup. Pri prvem nakupu 2 ali več prej pa jo dobiš brezplačno!

Počisti
Šifra: Ni na voljo Kategoriji: ,

Opis

Se sprašuješ zakaj sploh reciklirana preja? Ta preja me je naravnost navdušila.

Spodaj si lahko prebereš tudi nekaj malega o njej in nedvomno bo tudi tebe navdušila! 🙂

Največja prednost reciklirane preje je ta, da je reciklirana. Kako preprosto, kajne? Torej, preja je narejena iz ostankov oblačil, ki nastanejo pri proizvodnji oblačil. Tako za prejo ni bilo uporabljenih novih surovin.

Retwisst - kvackanine.si

Z uporabo  reciklirane preje prihranimo 5.2 m² zemlje, kar 1838 litrov vode in 364 ur moči ter toliko izpusta C02, kot če bi vozili avto s 140 km/h, saj ni bilo potrebno uporabiti novih bombažnih vlaken, ampak so se reciklirala že obstoječa, ki so bila namenjena proizvodnji oblačil. To pa ni kar tako, kajne?

 

Podjetje, ki proizvaja reciklirano prejo, uporablja le  ostanke tekstila, ki ostanejo ob izdelavi oblačil in niso kemično obdelani. Ko jih dobijo, jih razsortirajo in razdelijo glede na kvaliteto in debelino. Ker delajo z ostanki oblačil oziroma tekstila so vezani na to, kar dobijo. Tako se odtenki barve glede na sezono (pomlad, poletje, jesen, zima) in na trenutne stile v modi, razlikujejo, ker vsaka tkanina drugače vpije barvo.

Dodatne informacije

Barve

26/1 – mint zelena, 30 – zelena, 31 – strupena zelena, 32/1 – temno zelena 2, 34 – žabica